Nieuwbouw woningen

Hypotheekadvies Oosterhout

  • Onafhankelijk hypotheekadvies op maat
  • Uw hypotheek met de beste voorwaarden
  • Advies door een deskundig hypotheekadviseur in Oosterhout
Afspraak maken

Nieuwbouw hypotheek

Het kopen van een nieuwbouwwoning verloopt anders dan het kopen een bestaande woning. Bij nieuwbouw heb je vaak niet meer dan de tekeningen en mooie animaties van een huis terwijl je een bestaande woning gewoon kunt bezichtigen. Ook bij de hypotheek van een nieuwbouwwoning gaat het anders.

Marktwaarde nieuwbouwproject

Bij het bepalen van de maximale hypotheek die past bij jouw situatie wordt gekeken naar de marktwaarde van de woning. Maar hoe stel je de marktwaarde bij nieuwbouw vast?

De marktwaarde van een nieuwbouwwoning is gelijk aan de optelsom van:

  • koopsom of aanneemsom
  • bouwrente
  • renteverlies tijdens de bouw
  • meerwerk 

Projectrente, depotrente en bouwrente

Bij een nieuwbouwproject krijg je te maken met verschillende rentes voor je hypotheek. Dat kan best verwarrend zijn. Zo is een projectrente een tijdelijke renteaanbieding die is afgestemd op het nieuwbouwproject. Vaak krijg je bij zo’n aanbieding aantrekkelijke voordelen op korte termijn. Maar is het de beste keuze voor de langere termijn of voor jouw bijzondere situatie? Dat is niet altijd het geval.

Omdat je nieuwe huis in delen wordt betaald tijdens de bouw, wordt het geld van de geldverstrekker in een depot gestort. Over het bedrag dat nog niet is uitbetaald aan de bouwer ontvang je depotrente.

Bouwrente is een vergoeding die de aannemer in rekening brengt omdat hij vooraf en tijdens de bouw al kosten maakt die wellicht nog niet vanuit het bouwdepot zijn betaald.  

Nieuwbouw hypotheek nodig?

Heb jij een nieuwbouwwoning op het oog? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en een indicatie van jouw mogelijkheden. Bel ons gerust op (0162) 471291. Als specialist helpen wij je graag bij het vinden van de best passende hypotheek voor jouw nieuwbouwwoning.

Stel ons gerust uw vraag